20 Nisan 2022 Çarşamba

Akran Zorbalığı ve Başa Çıkma Yöntemleri Konulu Dersimiz

 

Projemizde Nisan ayı konumuz "Akran Zorbalığı ve Başa Çıkma Yöntemleri" idi. İlk önce sınıf rehberliği etkinliğimizi planladık ve konuyla ilgili verdiğimiz bilgilerin ardından öğrencilerimize örnek durumlar verdik. Böyle bir durumla karşılaştıklarında nasıl bir diyalog kurabileceklerini düşünmelerini istedik. Sonra bunları yazdırdık, böylece karşılaşabilecekleri bir durumda, yapabilecekleri konuşmayı daha iyi hatırlamalarını amaçladık.

Anlaşmazlıkları çözme konusunda barış merdiveni yöntemini nasıl kullanacaklarını anlattık. Sorun yaşayan iki öğrencinin birbirlerine doğru ilerlerken düşünüp cevaplamaları gereken soruları anlattık. "Sorun ne?", "Duygum ne?" , "Ne yapabilirim?" basamaklarından oluşan bu merdivende karşı karşıya geldikleri son basamak olan "Ricam ne?" sorusuna verdikleri cevapla, barış merdiveninden anlaşarak ayrılmalarını hedefledik.


Ayşın SATICI/Neşe YILDIRIM/Ergenekon İlkokulu/Barış merdiveni


Ayşın SATICI/Ergenekon İlkokulu / Deniz Yıldızları Sınıfı /3/E







Hale ŞAHİN /Kozlu Kocatepe İlkokulu / Arkadaşlığın Gücü Grubu






Neşe YILDIRIM/ Ergenekon İlkokulu/ Sevimli Balıklar Sınıfı



                                   Hatice Kurttekin/ Kozlu Kocatepe İlkokulu/ Kitap Kurtları Sınıfı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Projemiz Bitse de Etkileri Devam Ediyor

Projemiz teknik olarak bitse de aslında bittiği gün başlıyor bence. Öğrencilerimiz arkadaşlık ve zorbalıkla ilgili bir şey duyup gördüklerin...